Belépés
KeresésOldalakRegisztrációBelépés

Egyedi design, megfizethető áron ! Kérje ajánlatunkat.

Fõoldal
Hírek
Elérhetőség
Milyen a jó DOMAIN név ?
=> A kezdetek
=> Honlap szerkesztés
=> Honlap kellékek

Még nincsen weblapja ?

Itt a lehetőség, rendelje meg tőlünk

Nézze meg referencia oldalainkat ŐK már döntöttek


Referenciák

Sportinformációk


Kapcsolatteremtő Gyógyítás

Tengeri hajózás

HirCom Hírek


Összefoglaljuk a weblapkészítés főbb lépéseit, elmondjuk melyik fázisban mit kell tenned, miről kell döntést hoznod, mik a lehetőségeid.


1. Ötletgyűjtés

Mielőtt szakemberhez fordulnál, gondolkozz el azon, hogy pontosan mit is szeretnél. Keress(Használd a Google-t!) az interneten hasonló jellegű weblapokat, és gyűjtsd össze a legjobb ötleteket és megoldásokat. Inspirációforrás lehet egy könyv, egy magazin, de egy plakát is. Ha megtetszik egy weblap vagy annak egy része, egy kép, egy stílus vagy akár egy szín, azt mind gyűjtsd össze, hogy később megmutathasd a weblap készítőjének.

2. A megfelelő szakember kiválasztása

Nagyon sokan ott tévednek, hogy pénzügyi megfontolásból vagy csak kényelemből egy ismerősre, a szomszéd srácra vagy a rokonukra bízzák a weblapkészítést. Az ilyen történetek általában úgy végződnek, hogy egy-két kínlódással teli év után, végül szakemberhez fordulnak, miközben vállalkozásuk időt és pénzt veszít, lejáratva magát az internetes piacon.

A profi weblapokat a webprogramozók{A programozók különböző területekre szakosodnak. Vannak akik asztali alkalmazásokat készítenek, vannak akik mobiltelefonra írnak programokat, vannak akik weblapokat készítenek. Ez utóbbiakat nevezzük webprogramozónak. Szakterülettőt függően az egyes programozók különböző programozási nyelvekhez értenek. A webprogramozók általában a HTML, PHP, ASP és/vagy JSP nyelvek szakértői.} készítik. Általában szükség van még egy designerre is,
aki a weblap kinézetét tervezi meg. A weblapkészítő cégek a nagyobb kapacitás érdekében több programozót és designert is foglalkoztatnak. Egy átlagos weblap elkészítéséhez azonban elég egy programozó és egy designer.

A feladatra alkalmas személyek/cég kiválasztásakor kérd el a referenciáikat, kérdezd meg volt klienseiket, hogy elégedettek voltak-e a munkájukkal. Minden programozónak és designernek egyedi stílusa van – fontos, hogy ez a stílus találjon a te elképzeléseiddel.

3. Megbeszélés

Elérkezett az első nagy megbeszélés ideje. Ezen mutatod be a programozónak/designernek az elképzeléseidet, elvárásaidat a weblappal kapcsolatban. A megbeszélés általában személyes találkozással is jár, de előfordulhat, hogy az egyeztetés telefonon vagy webkonferencián történik, az összegyűjtött anyagokat pedig e-mailben küldöd el. Általában az első megbeszélés a leghosszabb, de előfordul, hogy további alkalmakra is szükség van.

A megbeszélés „ötletbörze” stílusban zajlik, azaz mindkét fél újabb és újabb ötletekkel, javaslatokkal áll elő, mígnem egy közös, kompromisszumos megoldás nem születik. Technikai kérdésekben érdemes a programozóra hallgatni, mert neki van nagyobb tapasztalata a témában. A megbeszélés célja, hogy kialakuljon a weblap struktúrája, funkciói és egy vázlatos elképzelés a külalakot illetően.

4. Domainnév kiválasztása

A domainnév (doménnév, tartománynév, internet cím vagy webcím) egy egyedi azonosító az interneten. A domainnév lehetőséget biztosít a weblap elérésére a világ bármely pontjáról. Tovább a domain menüpontra

Valósítsa meg álmait, legyen saját egyedi weblapja

Kormány és politika Magyarországon


Autókihangosító

Saját weblappal lehet csak igazán sikeres

Parajdi Kft


Terveztesse meg velünk webáruházát

FlavinShop

Márványcsiszolás

Kálloy Molnár Péter


developed by Centrumnet Systems